ارسال چند 10 هزار واحد خونی از لرستان به شبکه ملی
گفتگو
بزرگنمايي:
ندای لرستان - به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از لرستان ، دکتر علی سوری با بیان اینکه سمن ها بازوان قدرتمند جامعه شهروندی و انتقال خون هستند گفت: باید با برنامه ریزی های موثر و با حضور و مشارکت مستقیم سمن ها به ذخایر خونی پایدار و تامین نیاز همیشگی بیماران دست یابیم.
وی در نشست تخصصی انتقال خون با نمایندگان سازمانهای مردم نهاد با بیان اینکه مشارکت سمن ها، بانوان و جوانان در ترویج اهدای خون خصوصا در فصول سرد سال بسیار ضروری است، افزود: با شیوع بیماری های واگیر همچون آنفلوآنزا و بارندگی ها و افزایش تصادفات جاده ای ذخایر خونی کاهش می یابد.
دکتر سوری عنوان کرد: این در حالی است که در این روزها نیاز به خون و فرآورده های خونی نه تنها کاهش نمی یابد بلکه افزایش هم می یابد.
وی با تاکید بر اینکه بیماران نیاز دائمی و همیشگی به خون دارند، عنوان کرد: بیماران هموفیلی، تالاسمی، بیمارانی که نیاز به جراحی دارند، بیماران ارتوپدی، مادران باردار نیاز دایمی و همیشگی به خون دارند و این مهم مشارکت همه اقشار جامعه را می طلبد که به ذخایر خونی پایدار برسیم.
مدیر کل انتقال خون لرستان با بیان اینکه در جامعه شهروندی سمن ها بازوان قدرتمندی هستند که می توانند در تمامی ارکان کمک کننده نهادها باشند افزود: باید با برنامه ریزی های موثر و با حضور و مشارکت مستقیم سمن ها به ذخایر خونی پایدار و تامین نیاز همیشگی بیماران دست یابیم.
وی با اشاره به اینکه در روزهای گذشته ذخایر خونی برخی استان ها کاهش یافته است عنوان کرد: در استان لرستان وضعیت مناسب تر است با این حال نیاز به خون و فرآورده های خونی همیشگی است و فرهنگ سازی اهدا در تمامی آحاد جامعه ضروری است.
دکتر سوری افزود: سه هزار بیمار تالاسمی در کشور و بالای 160 بیمار در استان داریم که حداقل 2 بار در سال نیاز به خون گیری دارند و نباید در تامین خون این بیماران با مشکل مواجه شویم.
دکتر سوری بیان کرد: 2 شبکه خونرسانی استانی و ملی در کشور وجود دارد و همه استان ها موظف به پوشش شبکه ملی هستند، تاکنون چند 10 هزار واحد خونی از لرستان به شبکه ملی ارسال شده اما تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم.
وی تاکید کرد: نیاز است که از ظرفیت سمن ها در راه اندازی پویش ها و کمپین هایی برای فرهنگ سازی اهدا استفاده و این ظرفیت ارزشمند را در بسیج مردمی بکار گیریم.
مدیرکل انتقال خون لرستان یادآور شد: قدرت اطلاع رسانی سمن ها و تولید محتوای آن ها بگونه ای است که می توانند نقش اثرگذاری در این زمینه داشته باشند.
دکتر سوری با تاکید بر اینکه فعالان اجتماعی می توانند همکاری مفیدی با نهادها داشته باشند،افزود: یکی از پایه های اصلی ایثار و از خودگذشتگی در اهدای خون در مدارس و دانشگاه ها است و نیازمند همکاری سازنده سمن ها در این زمینه هستیم.
وی با بیان اینکه نیمی از جمعیت جامعه را بانوان تشکیل می دهند که نقش موثر و کلیدی در خانواده و جامعه دارند افزود: 11 سال پیاپی است که بانوان این استان رکورددار اهدای خون در کشور هستند در حالی که مشارکت آن ها در اهدای خون هشت درصد است و می طلبد که با فرهنگ سازی مناسب این ظرفیت در میان بانوان افزایش یابد.
دکتر سوری با بیان اینکه زمینه های آگاهی بخشی در میان قشر بانوان جامعه ضروری است عنوان کرد: برخی نگرانی ها در میان بانوان درخصوص اهدای خون وجود دارد در حالی که قبل از اهدا از نظر کم خومی و میزان هموگلوبین خون فردـسنجش و چنانچه کوچکترین تاثیری در سلامت وی داشته باشد اجازه اهدا داده نمی شود.
وی افزود: بانوان بهترین سفیران اهدای خون هستند چرا که با تاثیر بر سایر افراد خانواده و جامعه می توانند این فرهنگ را افزایش دهند.
کد خبر 2012855
لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1005504/