ندای لرستان

آخرين مطالب

سرمقاله جوان/ مذاکرات عمان نمایش قدرت ایران در برابر درماندگی آمریکا سیاسی

سرمقاله جوان/ مذاکرات عمان نمایش قدرت ایران در برابر درماندگی آمریکا
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - روزنامه جوان / «مذاکرات عمان نمایش قدرت ایران در برابر درماندگی آمریکا» عنوان یادداشت روز در روزنامه جوان به قلم سیدعبدالله متولیان است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
مذاکرات غیرمستقیم ایران و امریکا در عمان در شرایطی آغاز شده که توازن قدرت به شکل بی‌سابقه‌ای به نفع جمهوری اسلامی ایران تغییر کرده است. حضور آقای عباس عراقچی به نمایندگی از ایران و استیو ویتکاف از سوی امریکا، نه تنها نشان‌دهنده جدی بودن این گفت‌وگوهاست، بلکه گواهی است بر پذیرش شرایط ایران از سوی طرف امریکایی. این مذاکرات در حالی برگزار می‌شود که امریکا، پس از سال‌ها تحریم و فشار حداکثری، به بن‌بست رسیده و ناچار شده است این بار با دستی خالی و در موضع ضعف به میز مذاکره بازگردد.
1. دست برتر ایران در تعیین شرایط مذاکره: نکته کلیدی در این مذاکرات، تحمیل تمامی شروط ایران از جمله نوع مذاکره، محل، زمان و موضوعات مورد بحث است. این امر نشان می‌دهد که امریکا نه از موضع قدرت، بلکه از موضع نیازمندانه پای میز آمده است. پذیرش پیش‌شرط‌های ایران توسط واشینگتن، به‌وضوح بیانگر این واقعیت است که ایران دست طرف امریکایی برای جنجال‌آفرینی و جنگ رسانه‌ای برای مرعوب‌سازی و تسلیم شدن ایران را خوانده و سیاست «فشار حداکثری» (اوباما، ترامپ و بایدن) با شکست مواجه شده و امروز تنها راه باقی‌مانده برای امریکا، مذاکره در چارچوب تعیین‌شده تهران است. 
2. حذف اروپا از معادله، فرصتی طلایی برای ایران: نبود اروپایی‌ها در این مذاکرات، یک پیروزی استراتژیک برای ایران محسوب می‌شود. طی سال‌های گذشته، اروپا اگرچه ادعای میانجیگری داشت، اما در عمل به ابزاری برای فشار بیشتر امریکا تبدیل شده بود. حذف آنها از میز مذاکره، به معنای از میدان به در کردن متحدان سنتی امریکا و تقویت جایگاه ایران است. این موضوع همچنین نشان می‌دهد که دیپلماسی فعال ایران توانسته بازیگران غربی را در تناقضی آشکار قرار دهد. 
3. ناتوانی امریکا در حمله نظامی، آرزوی محال واشینگتن: ادعای حمله نظامی به ایران سال‌هاست که به یک بلوف تبلیغاتی تبدیل شده است. تحلیل‌های راهبردی نشان می‌دهد که امریکا توان نظامی، جرئت و حتی انگیزه لازم برای چنین جنگی را ندارد. تجربه افغانستان و عراق به وضوح ثابت کرده که هزینه‌های یک جنگ جدید برای امریکا غیرقابل تحمل خواهد بود. از سوی دیگر، قدرت بازدارندگی ایران شامل موشک‌های بالستیک، نیروی دریایی و توان پهپادی هرگونه تفکر حمله را به یک کابوس برای استراتژیست‌های امریکایی تبدیل کرده است. 
بازار
4. اهداف ایران، از دفاع از حقوق ملت تا خنثی‌سازی پروپاگاندا: اهداف جمهوری اسلامی از این مذاکرات کاملاً شفاف و مبتنی بر منافع ملی است: 
- دفاع از حقوق ملت ایران در برابر تحریم‌های ظالمانه. 
- سلب هرگونه بهانه‌ای از امریکا برای عدم همکاری. 
- مدیریت افکار عمومی جهانی و افشای سیاست‌های دوگانه غرب. 
- خنثی‌سازی تبلیغات جنگ‌طلبانه در داخل امریکا. 
این مذاکرات همچنین فرصتی است برای اثبات این واقعیت که ایران نه از موضع ضعف، بلکه از موضع قدرت و منطق پای میز آمده است. 
5. شکست پروژه دوقطبی‌سازی و نفوذ داخلی: از مهم‌ترین تاکتیک‌های امریکا، ایجاد چندصدایی و دوقطبی در داخل ایران است. آنها امیدوارند با استفاده از جریان‌های مرعوب، مجذوب و نفوذی، فشار داخلی بر نظام را افزایش دهند، اما واقعیت این است که وحدت ملی ایران پس از ترور شهید سلیمانی و خیانت‌های آشکار امریکا در برجام، تقویت شده است. مجلس دوازدهم، دولت سیزدهم و قوه قضائیه، همگی در یک راستا حرکت می‌کنند و این همان نقطه قوتی است که امریکا را ناامید کرده است. 
6. شرایط جهانی به نفع ایران، افول هژمونی امریکا: امروز جهان شاهد افول قدرت امریکاست. جنگ اوکراین، بحران اقتصادی غرب، خیزش ضدصهیونیستی در جهان و شکست سیاست‌های ترامپ و بایدن، موقعیت ایران را تقویت کرده است. حتی متحدان سنتی امریکا نیز به این نتیجه رسیده‌اند که سیاست‌های واشینگتن غیرقابل پیش‌بینی و خطرناک است. از سوی دیگر، پیمان‌های راهبردی ایران با چین، روسیه و کشور‌های منطقه، امنیت و اقتدار ایران را تضمین کرده است. 
7. هشدار به تیم مذاکره کننده، اجتناب از اشتباهات برجامی: اگرچه ایران در موضع قدرت قرار دارد، اما باید از هرگونه اشتباه تاکتیکی اجتناب کند. تجربه برجام نشان داد که امریکایی‌ها به هیچ تعهدی پایبند نیستند. بنابراین، تیم مذاکره‌کننده باید کاملاً هوشیار باشد تا در تله‌های حقوقی، رسانه‌ای و سیاسی امریکا گرفتار نشود. هرگونه امتیازدهی یکجانبه می‌تواند به جابه‌جایی برنده و بازنده منجر شود. 
8. نتیجه‌گیری: پیروزی ایران در هر سناریوی ممکن: در پایان باید تأکید کرد که این مذاکرات در دو سناریو به نفع ایران تمام خواهد شد: 
- فرانامه (سناریو) اول: بن‌بست مذاکرات که نشان‌دهنده مقاومت ایران در برابر زورگویی امریکاست. 
- فرانامه دوم: تداوم مذاکرات که به معنای پذیرش شرایط ایران توسط امریکاست. تنها خطر احتمالی، اشتباه محاسباتی تیم مذاکره‌کننده است که باید با هوشیاری کامل از آن جلوگیری کرد. امروز ایران با اقتدار تمام در صحنه بین‌المللی حاضر شده است و این امریکاست که برای فرار از بن‌بست تحریم‌های خودساخته، به مذاکره تن داده است. جمهوری اسلامی ایران بار دیگر ثابت کرده که با استراتژی مقاومت هوشمندانه می‌توان حتی ابرقدرت‌های جهان را به زانو درآورد.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1019424/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دیپلمات پیشین: اراده ترامپ بر حصول توافق است

تحلیلگر اصولگرا: پزشکیان اهل نمایش سیاسی از مذاکرات نیست

مذاکرات مسقط از نگاه دیگران

مذاکرات عمان شاخک‌های اسرائیل را تیز کرد

آینده مذاکرات؛ انعطاف حداکثری کم در مقابل کم

افزایش قیمت طلا و ارز؛ سکه ربع و گرمی ثابت ماندند

«دنا پلاس دنده‌ای» خودروی متعارف شد

صدور 1300 سند تک‌برگ اراضی کشاورزی در پلدختر

چگنی نژاد: جشنواره «منادیان امید» در کانون‌های مساجد لرستان برگزار می‌شود

برگزاری کارگروه سومین دوره رویداد استانی «الف تا» در لرستان

روایت شنبۀ اول

جوان: نقطه ثقل تحولات آینده نه در «مسقط» بلکه در «دمشق» است

مذاکره با آمریکا؛ این بار دست اسرائیل بسته است

خشم اصولگرایان ایتایی از مذاکرات

پیش بینی بورس سه شنبه 26 فروردین 1404

مدیرعامل سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها: اجرای طرح کالابرگ تا خرداد ماه برای 7 دهک تداوم دارد

واکنش بازار خودرو به مذاکرات چیست؟

مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران: آقای وزیر کشاورزی، وضع سفره مردم خوب نیست

سرپرست انجمن سینمای جوانان دفتر خرم‌آباد منصوب شد

نمایشگاه آثار نقاشی کودکان مبتلا به اوتیسم در خرم‌آباد افتتاح شد

باند سارقان مسلح در دورود منهدم شد

کتاب «یار آشنا» در خرم‌آباد رونمایی می‌شود

قتل پدر توسط پسر در خرم آباد

15 هزار تن به ظرفیت تولیدات کشاورزی لرستان اضافه شد

اختلاف خانوادگی در خرم آباد منجر به قتل پدر شد

نماینده مجلس: تقویت حسابرسی سیستمی موجب مقابله با فرار مالیاتی می شود

یک کارشناس اقتصادی: سامانه خودنویس عامل حذف دلالان و قیمت‌های کاذب از بازار مسکن است

سخنگوی دولت: دولت از افزایش قیمت دلار سود نمی‌برد

واردات نفت به چین رکورد 20 ماهه زد

تحلیل تجارت نیوز از رابطه کاهش انتظارات تورمی و ریزش دلار

روایت تسنیم از رؤیای محال خرید خودروهای وارداتی به یک

انهدام 2 باند سرقت مسلحانه در لرستان‌

سارقان مسلح جاده‌ای در لرستان دستگیر شدند

طرح دریافت قطره خوراکی فلج اطفال در مناطق عشایری پلدختر آغاز شد

8 هزار میلیارد ریال برای تکمیل ایستگاه‌های پمپاژ آب در لرستان نیاز است

برگزاری جشنواره رسانه‌ای «منادیان امید» در لرستان

قتل تلخ پدر توسط پسر لرستانی در خرم آباد

هشدار به آبزی پروران لرستان نسبت به وقوع احتمالی سیلاب

آمادگی برای صادرات محصولات حوزه کشاورزی و باغبانی لرستان

13 سارق در بروجرد دستگیر شدند

تعیین بروجرد به‌عنوان میان‌بند مسیر کوچ عشایر

تحصیل 270 فرزند شاهد و ایثارگر در دانشگاه علوم پزشکی بابل/ مشروطی کم و نخبگان زیاد

هشدار زرد هواشناسی در لرستان

آغاز مرحله اول طرح ایمن‌سازی تکمیلی فلج اطفال در پلدختر

اختلافات خانوادگی در خرم‌آباد منجر به قتل پدر شد

جنگ دور و صلح نزدیک است

وصول 462 میلیارد تومان مالیات از خانه‌های لوکس طی3سال

انتقاد تند قاضی‌زاده هاشمی از وضعیت خودروسازی در کشور؛ خودروی پراید، پیوسته کشته می‌دهد

جزئیات اولین طرح فروش ایران خودرو در سال 1404

افزایش 3.4 میلیون نفری مسافران قطار